Svátek automobilového designu se koná v Praze

Tomáš Rybecký
26. 9. 2012 7:03
Přední světoví automobiloví designéři se setkají v Praze
Foto: Aktuálně.cz

AutoDesign Prague je unikátní akce otevřená pro profesionály i širokou veřejnost. Světem automobilového designu návštěvníky provedou sami tvůrci a přední osobnosti.

Akce se uskuteční ve čtvrtek 18. října v Národní technické knihovně v Praze Dejvicích a na programu je deset přednášek a doprovodný program.

K vidění bude i několik exkluzivních vozů. Na stáncích partnerů konference si budou moci návštěvníci vyzkoušet virtuální navrhování, clay modeling a seznámit se s řadou nejmodernějších špičkových designérských nástrojů od softwaru až po stavbu prototypů a 3D tisk.

Slavná jména

Mezi nejvýraznější osobnosti druhého ročníku AutoDesign Prague bude patřit Peter Stevens, který navrhl například britský supersportovní vůz McLaren F1, pracoval pro Lotus, Jaguar, MG a další automobilky. Jako dlouholetý profesor nejprestižnější designérské školy Royal College of Art v Londýně ovlivnil řadu současných designérů.

Dále zde bude k vidění prezentace Tonyho Hattera, tvůrce designu Porsche 911 (993) či jeho kolegy z Jaguaru, jenž odhalí okolnosti vzniku nejnovějšího modelu F-Type, který bude mít premiéru teprve za pár dní na pařížském autosalonu.

Peter Stevens
Peter Stevens | Foto: Aktuálně.cz

 

Právě se děje

Další zprávy