Suzuki inovuje svůj bestseller, malý crossover

Tomáš Rybecký
28. 3. 2013 12:00
Automobilka Suzuki v Ženevě předvedla novou generaci oblíbeného malého crossoveru SX4
Foto: Suzuki

Úspěch Nissanu Juke způsobil, že do kategorie malých crossoverů vstupuje mnoho nových značek a modelů, nejnověji dvojčata Opel Mokka a Chevrolet Trax, dále pak například Peugeot 2008, Renault Captur a připravuje se i Ford EcoSport.

Trochu stranou zájmu o tito novinky zůstal příchod nové generace vozu Suzuki SX4, což byl do příchodu Nissanu Juke zdaleka nejprodávanější model tohoto segmentu oblíbený i u českých motoristů.

Suzuki u nového SX4 nenabízí jen mohutněji vypadající hatchback se zvýšenou světlou výškou. Je to opět skutečné SUV schopné jízdy v mírném terénu. Umožní to pohon všech kol All Grip umožňující volbu ze čtyř provozních režimů. Suzuki ale nabídne i verzi jen s pohonem předních kol.

Motory budou na výběr dva čtyřválce 1,6 l o výkonu 88 kW - na benzin se 156 N.m nebo na naftu s 320 N.m. Nové Suzuki SX4 má s délkou 4300 mm a rozvorem 2600 mm prostorný interiér a překvapivě velký objem zavazadlového prostoru 430 l.

Společnost Magyar Suzuki jej v maďarské Ostřihomi začne vyrábět tak, aby se tento vůz do prodeje i u nás dostal ještě letos.

 

Právě se děje

Další zprávy