Superb může teď vypadat jako Scout. Ale není to Scout

Radek Pecák Radek Pecák
4. 6. 2012 11:39
Pokud chce zákazník vůz s terénními schopnostmi, musí mít i pohon 4x4 a paket pro špatné cesty
Foto: Škoda-Auto

Mladá Boleslav- Mladoboleslavská Škodovka se snaží přivábit další zákazníky na svůj model superb. Po nedávném snížení ceny základní verze sedanu na 544 900 korun, nyní začíná nabízat Superb Combi ve verzi Outdoor.

Designový paket „Outdoor" zahrnuje nové plastové díly. Například zadní nárazník, lemy blatníků a prahů. Také přední nárazník má ve srovnání s běžným vozem Superb Combi robustnější vzhled, zvětšený nasávací otvor a kruhové mlhovky.

Plasty jsou tradičně v černé barvě
Plasty jsou tradičně v černé barvě | Foto: Škoda-Auto

Paket „Outdoor" je dostupný pro všechny modely ŠKODA Superb Combi s pohonem předních, nebo všech kol - s výjimkou verze GreenLine.

Verze Scout se dá sestavit z položek ceníku

I když fakticky vůz technicky není odlišný od běžného superbu, Škoda upozorňuje, že pokud si zákazník s tímto paketem objedná pohon 4x4 a paket pro špatné cesty, získá de facto vůz, který se svým vzhledem a jízdními vlastnostmi zařazuje po bok modelu Octavia Scout.

Za pohon 4x4 Škoda nyní požaduje částku 60 000 Kč, paket pro špatné cesty má hodnotu 6 100 Kč. Samotný paket má cenu 49 900 korun. Sečteno, podrženo:  Superb Scout nescout je oproti verzi s pohonem předních kol za příplatek 116 tisíc korun.

Plnohodnotná verze Superbu Scout by se měla nejspíše představit až se třetí generací tohoto vozu, zhruba za tři roky.

--------------------------------------------------------------------------------

Škoda Superb nebo Škoda Octavia?

 

Právě se děje

Další zprávy