Škodovka začne sezonu rallye s novým designem vozů

Radek Pecák Radek Pecák
8. 1. 2011 0:44
Šampion Hänninen také pojede Rally Monte Carlo, pak ale přesedne do Škodovky v barvách Red Bull
Foto: Radek Pecák

Jedněmi z nejpočetněji zastoupených vozů na trati letošního ročníku Rally Monte Carlo budou od 19. ledna škodovácké Fabie S 2000.

Ve startovní listině jich je zapsáno deset.

Dvě z nich pojedou v barvách továrního týmu. První bude mít posádku ve složení Juho Hänninen se spolujezdcem Mikko Markkulou , kteří budou obhajovat prvenství v seriálu IRC, ve druhé usednou druzí v pořadí šampionátu Jan Kopecký a Petr Starý.

Foto: Škoda-auto

Design vozu bude ale v porovnání s tím loňským jiný. Charakteristickým rysem je zvýrazněný zelený barevný tón. Oproti designu z let minulých bude zelenobílá kombinace v „reverzní" podobě. Na předních dveřích bude významným doplňkem logo „110 let motosportu", jehož výročí Škoda Motorsport v letošním roce slaví.

S vozem S 2000 bude startovat i Peter Solberg 

Kromě těchto vozů budou s fabiemi startovat  nová posila týmu Škoda UK Motorsport Andreas Mikkelsen, IRC šampion roku 2008 Nicolas Vouilloz, vítěz loňských tří závodů IRC Freddy Loix či Mark Wallenwein z týmu Škoda Auto Německo. Další Fabie Super 2000 budou nasazeny v privátních týmech.

Hänninen má startovní číslo 1, až za ním sjede ze startovní rampy s číslem dvě startující exmistr světa Peter Solberg, který bude řídit Peugeot 207. Kopecký má přidělenu trojku. 

Hänninen pojede 7 soutěží MS

Letošní  Rally Monte Carlo startuje 19. ledna v okolí francouzského města Valence a končí nočními erzetami v horách u Monte Carla 22. ledna v brzkých ranních hodinách. Na závodníky čeká celkem 13 rychlostních zkoušek. Ty obsahují celkem  337 soutěžních kilometrů a přes tisíc km přejezdů.

Po Rally Monte Carlo se jednička továrního týmu Hänninen začne připravovat i na starty v podnicích seriálu MS v rally. Bude závodit ve zhruba sedmi podnicích v barvách Red Bull Škoda. Hlavní prioritou přesto zůstává seriál IRC.

 

Právě se děje

Další zprávy