Škodovka představí "vytuněné" fabie a octavie RS

Radek Pecák Radek Pecák
9. 5. 2010 7:07
auto
Foto: Aktuálně.cz

Škoda Auto bude mít vlastní zastoupení na tuningovém srazu GTI u rakouského jezera Wörthersee, které se koná již od 12. do 15. 5. 2010. K vidění zde budou designově upravené modely Fabia RS+ a Octavia RS+ a dva závodní speciály Fabia Super 2000.

Vozy upravovala samotná designérská dílna Škoda Auto. Od sériových aut se liší speciálními optickými pakety a barevnými úpravami s využitím samolepicích folií.

Základem konceptu Fabia RS+ se stal model Fabia RS. „Dvojbarevná kombinace zdůrazňuje jedinečnou architekturu; zelená barva v sobě nese odkaz na úspěchy v rally motorsportu a unikátní propojení s S2000. Šedá reprezentuje sportovní výraz a jednoduchost doplněnou designovými detaily", řekl Jozef Kabaň, vedoucí oddělení designu Škoda Auto.

Fabia RS+ byla připravena speciálně pro sraz u Wörthersee. Zvláštností jsou např. tmavé přední světlomety, které dodávají vozu pronikavý vzhled, stejně jako mřížka chladiče.  Příď i záď dostala černý spoiler a difuzor a kapotu zdobí poprvé viditelné výdechy vzduchu. Interiér nabídne nové materiály v barvách konceptu a doplňují jej sportovní sedadla.

Foto: Aktuálně.cz

„Octavia RS+ má své kořeny v úspěšném sériovém modelu. Cílem konceptu je zdůraznit atraktivitu a individuální charakter modelové řady RS. Dvojbarevné lakování a designové polepy zdůrazňují eleganci, zatímco spoiler kit podtrhuje sportovní ražení vozu. Výrazný vzhled dávají vozu Octavia RS+ černě zbarvené přední světlomety a zadní sdružené svítilny z LED diod či nové materiály a barevnost interiéru", dodal Kabaň.

V roce 2009 se setkání GTI zúčastnilo na 5500 vystavujících a shlédlo jej přes 130.000 návštěvníků. Doprovodný program obsahuje i  atrakce jako např. „tetování" pomocí techniky airbrush, simulaci volného pádu či obří autodráhu.

 

Právě se děje

Další zprávy