Kolik stojí vstupenka do Octavie? Škoda zveřejnila ceny dostupnějších verzí

Kolik stojí vstupenka do Octavie? Škoda zveřejnila ceny dostupnějších verzí
Škoda zveřejnila dostupnější varianty nové Octavie.
Ceník startuje na částce 629 900 Kč pro 1.5 TSI ve výbavě Selection.
Škoda ale slibuje, že v průběhu roku přijde na trh ještě dostupnější model v osekanější variantě Essence.
Motory jsou v nabídce zatím tři, dvě varianty 1.5 TSI a také 2.0 TDI se 110 kW.
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
27. 3. 2024 15:04
Trvalo to měsíc, kdy ti nejnedočkavější zákazníci mohli objednat modernizovanou Octavii, ale pouze v bohaté výbavě First Edition za cenu minimálně 800 tisíc korun. Nyní Škoda zveřejnila ceny dostupnějších variant. Pod 600 tisíc se nedostanete ani v případě, že má pod kapotou základní patnáctistovku.

Kdo chtěl být koncem února mezi prvními, kdo se dostane k omlazené Octavii, mohl si novinku objednat za minimálně 800 tisíc korun. Na tolik vyšel liftback ve výbavě First Edition.

Nyní, s měsíčním odstupem, Škoda zveřejnila kompletní ceník s dalšími motorizacemi a výbavami. Nejdostupnější variantou je motor 1.5 TSI o výkonu 85 kW ve výbavě Selection za 629 900 Kč, kombi varianta je o 40 tisíc dražší. Nejdražší je pak Octavia s dvoulitrovým dieselem se 110 kW a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou v lepší výbavě Top Selection, za niž Škoda požaduje 849 900 Kč.

Pokud bychom se podívali na variantu před modernizací, s patnáctistovkou TSI a manuálním řazením startovala Octavia na 619 900 korunách a s dvoulitrovým turbodieselem s automatem na 779 900 korunách.

Roli základního výbavového stupně má zatím plnit specifikace Selection, která nahrazuje dosavadní Ambition. Je ale při přímém srovnání vybavenější, v základu má balíček asistenčních systémů. Patří mezi ně například rozpoznávání dopravních značek, rozpoznání pozornosti řidiče a větší displej multimédií s úhlopříčkou 10″.

Vyšší stupeň Top Selection nahrazuje dosavadní variantu Style, vrcholnou specifikací zůstává First Edition Ultimate ze zaváděcí série.

Motorizací v nabídce je pro faceliftovaný model celkem pět, 1.5 TSI lze objednat buď se šestistupňovým manuálem, nebo sedmistupňovým DSG, kdy se jedná o mild-hybridy. Výbavové stupně jsou zatím tři.

Základní litrový tříválec z nabídky zmizel. Škoda slibuje, že v průběhu roku přijdou i další specifikace výbav a také nejvýkonnější varianta RS. Ta dostane agregát 2.0 TSI s výkonem 195 kW (265 k) se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG a pohonem předních kol. V průběhu příštího roku se objeví také Octavia s pohonem všech kol, kterou bude pohánět motor 2.0 TSI s výkonem 150 kW (204 k).

Ti, kteří čekají na ještě dostupnější Octavii, se ale také dočkají. Škodovka má za pár měsíců představit nejlevnější variantu, jejíž výbavový stupeň ponese název Essence. Ta nahradí dosavadní Active. A nabídku motorů oživí ještě slabší naftový dvoulitr o výkonu 85 kW.

Kompletní ceník naleznete zde:

Foto: Škoda Auto
 

Právě se děje

Další zprávy