Škoda dodala letos zákazníkům milion vozů, největší podíl má Octavie, největší nárůst Superb

ČTK ČTK
23. 11. 2016 14:40
Automobilka Škoda dodala do poloviny listopadu na své trhy již jeden milion vozidel. Tohoto výsledku se jí podařilo dosáhnout zhruba o měsíc dříve než loni. Prodeje nejvíce táhne modelová řada Octavia, výrobce automobilů z Mladé Boleslavi pak zaznamenal významný růst prodejů u modelu Superb.
Foto: Shutterstock

Letošní rok je podle zástupců Škody Auto třetím v řadě, kdy se jí podařilo dodat více než jeden milion automobilů. Výrazný podíl na výsledku má zvýšený zájem o model Superb, kterého se v porovnání se stejným obdobím minulého roku dodalo o 85,2 procenta více. Velký růst dodávek očekává Škodovka i pro příští rok, a to díky uvedení modelu Kodiaq a faceliftu Octavie.

Největší podíl na milionovém výsledku má Octavia, od ledna do října jich Škodovka na celém světě dodala 361 700 exemplářů. Pozitivní trend prodejů sleduje společnost i u modelu Fabia a Rapid. Fabií firma meziročně dodala o 6,7 procenta více, Rapidu o sedm procent více.

Škodovka je součástí koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. V českých závodech pak pracuje zhruba 27 000 lidí, z toho 2000 cizinců.

 

Právě se děje

Další zprávy