Škoda Auto už vyrábí vylepšenou Scalu i Kamiq. Slibují lepší bezpečnost

ČTK ČTK
29. 1. 2024 12:51
Mladoboleslavská automobilka začala vyrábět modernizovanou Scalu i Kamiq. Bezpečnostní výbava se rozšířila a upravila se také příď.
Foto: Škoda Auto

Škoda Auto začala v mladoboleslavském závodě s výrobou modernizovaných verzí dvou modelů, a to kompaktního hatchbacku Scala a městského SUV Kamiq. Od roku 2019 vyrobila automobilka přes 837 000 vozů obou modelů. U prodejců budou k dispozici od února. Automobilka o tom informovala v tiskové zprávě.

"Scala byla prvním modelem značky Škoda, který byl uveden na trh v našem současném designovém jazyce. Nyní jsme oba modely posunuli na další úroveň a stanovili nové standardy v kompaktní třídě - zejména pokud jde o asistenční systémy," uvedl člen představenstva Škody pro výrobu a logistiku Andreas Dick. Vozy jsou vybaveny řadou asistenčních systémů, z nichž některé jsou běžně spojovány s vozy vyšších tříd. U obou modelů automobilka zvýšila využití udržitelných materiálů.

Od představení obou modelů v roce 2019 automobilka vyrobila přes 260 000 vozů modelu Scala, loni jich bylo víc než 56 000. Vozů Kamiq Škoda Auto dosud vyrobila přes 576 000, loni přesáhl počet 107 000 kusů. Podle automobilky je tak nejprodávanějším SUV značky.

Oba modely mají v nabídce Matrix-LED světlomety, upravené přední a zadní nárazníky, disky kol a masky chladiče. Nabídka asistenčních prvků, které se obvykle vyskytují pouze ve vozech vyšších tříd, byla rozšířena o funkci Front Assist s prediktivní ochranou chodců a Lane Assist, asistent pro udržování vozidla v jízdním pruhu.

Oba modely jsou v prodeji na více než 60 trzích světa.

 

Právě se děje

Další zprávy