První nabourané Nio v Česku. K nehodě došlo na výstavišti v Praze

První nabourané Nio v Česku. K nehodě došlo na výstavišti v Praze
Elektrické Nio ET5 Touring bouralo na výstavišti v Praze.
Rozjel se v něm školák, kterého zřejmě vyděsilo, že je vůz v pohotovostním režimu. Skončil v nedaleké dodávce Iveco.
Jde o jedno z prvních ET5 Touring na českém trhu.
Policie nehodu vyšetřuje.
Foto: Radovan Skokan
Eva Srpová Eva Srpová
10. 11. 2023 22:27
Na výstavišti, kde probíhá veletrh elektromobility e-Salon, došlo k nehodě vystaveného vozu Nio ET5 Touring. Školák, který si do vozu sedl, se v něm nečekaně rozjel a naboural do nedaleké elektrické dodávky Iveco. Policie nehodu vyšetřuje.

K nehodě došlo v pátek během druhého výstavního dne. Šestnáctiletý student, který na akci dorazil v rámci školní akce, si sedl do vozu, aby si ho prohlédl, bezděčně zařadil režim D, sešlápl pedál akcelerátoru a auto náhle vyrazilo vpřed.

Auto se nacházelo v pohotovostním režimu, údajně proto, aby byl multimediální systém v provozu. Právě proto se mohlo nečekaně rozjet. Je otázkou, kde přesně se nacházel klíč od vozu, zda přímo v autě, nebo v kapse vystavovatele, který postával opodál.

Chlapec byl podle moderátora Hrubise z Autosalonu, který byl na výstavě během nehody přítomen, zřejmě v šoku, když se auto náhle rozjelo, strnul a nezabrzdil. 

Auto porazilo během asi dvacetimetrové jízdy květináč a narazilo do elektrické dodávky Iveco. Nio ET5 Touring má poškozenou příď i kapotu, také Iveco je poničené. Fotografie poskytl Aktuálně.cz Radovan Skokan.

Nio má převozní značky a bylo již zakoupené zákazníkem, který si měl vůz po akci přepsat na úřadech na sebe. Jak se bude určovat viník, zejména i kvůli tomu, kde k nehodě došlo, je otázkou. Policie nehodu vyšetřuje.

Elektrické kombi stojí 1,7 milionu korun. Školáka pravděpodobně vylekala i jeho síla, čínský elektromobil nabídne výkon 490 koní.

 

Právě se děje

Další zprávy