Průměrný Čech vlastní v životě 4-5 aut

Radek Pecák Radek Pecák
6. 10. 2010 3:24
auto

Průměrný Čech je během svého života majitelem čtyř vozů. "Zatímco mužům pod rukama prošlo v průměru 4,5 aut, u žen to byly čtyři vozy," říká Tomáš Zavoral, tiskový mluvčí DIRECT Pojišťovny. Právě tato pojišťovna si nechala udělat průzkum, jaké značky lidé při nákupu nového vozu preferují, a zda obvykle sahají po nových nebo ojetých vozech.

Foto: AAA Auto

Při nákupu vozu se třetina oslovených zaměří na nová auta. Rodiny, které měsíčně dosáhnou na příjem do 25 000 Kč, plánují nové auto v 19 % případů. U movitějších domácností je poměr nových a ojetých aut 40:60.

Nejžádanější značkou jak mezi novými, tak ojetými vozy je mladoboleslavská Škoda. Velký zájem je také o značky VW a Ford, které si plánuje pořídit shodně 7 % respondentů. Pětiprocentní hranice dosáhly ještě značky Renault a Peugeot, ostatní byly jmenovány méně často a 22 % oslovených nemá zatím o značce jasno.

Z průzkumu vyplynulo, že dvě třetiny lidí, kteří plánují nákup vozu, si pořídí ojetý automobil. Nejžádanější značkou je Škoda, kterou bude při výběru auta vyhledávat 30 % z nich.

 

Právě se děje

Další zprávy