Porsche rozřízlo své vozy. Jsou teď ve Vratislavicích

Radek Pecák Radek Pecák
20. 8. 2011 0:54
auto

Nové atraktivní exponáty přibyly do památníki Ferdinanda Porsche ve Vratislavicích nad Nisou. Řezy vozů nyní návštěvníkům odkrývají části běžně skryté pod karoserií.

Zapůjčení vozů z Porsche Museum ve Stuttgartu zajistila společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce a prodejce vozů Porsche v ČR.

Novou část expozice v rodné obci Ferdinanda Porsche představují tři vozy Porsche s technickými řezy. Jedná se o aktuální modely z roku 2011 - Porsche Cayman S, Porsche Boxster S a Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet.

U vystavených vozů si tak návštěvníci mohou z bezprostřední blízkosti prohlédnout motory, převodovky, zavěšení kol nebo třeba průřez sedačkami.

"Na návštěvníky Památníku Ferdinanda Porsche čeká výjimečný zážitek, řezy vozů značky Porsche jsou v České republice k vidění vůbec poprvé," říká Anna Gruberová, ředitelka komunikace společnosti Porsche Inter Auto CZ. V Památníku Ferdinanda Porsche budou exkluzivně vystaveny po dobu šesti měsíců. Výstava bude současně doplněna multimediálními prezentacemi, které představí pokrokové konstrukční vynálezy Ferdinanda Porsche.

Expozice věnující se životu a dílu slavného vratislavského rodáka Ferdinanda Porsche byla otevřena v rámci Multikulturního centra Vratislavice v říjnu 2010.

 

Právě se děje

Další zprávy