"Platinový" Bugatti Veyron přijde na 60 milionů Kč

Radek Pecák Radek Pecák
13. 9. 2013 6:29
Edice Jean Bugatti je druhou z celkem šesti chystaných
Auto je lakováno v důstojné černi
Auto je lakováno v důstojné černi | Foto: Radek Pecák

Ani ve Frankfurtu během letošního podzimního světového autosalonu neukáže Bugatti - francouzská automobilka spadající do portfolia značek německého koncernu Volkswagen - svůj nový model.

Zrakům návštěvníků ovšem ukazuje jeden exemplář ze tří vozů limitované edice Jean Bugatti.

Každý z nich stojí stojí bez daně 2,28 milionu eur, tedy asi 60 milionů Kč. Jean Bugatti, po němž je druhá z celkem šesti chystaných edic pojmenovaná, byl nejstarším synem Ettore Bugattiho. Ve 30. letech minulého století navrhl několik povedených modelů značky. Nejznámější je 57SC Atlantic, kterým se nechala limitovaná edice Veyronu inspirovat.

Také v interiéru jsou ty nejlepší materiály
Také v interiéru jsou ty nejlepší materiály | Foto: Bugatti

Technickým základem vozu je Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Pohání ho osmilitrový šestnáctiválec o výkonu 1200 koní. S ním dosahuje zrychlení z nuly na 100 km/h za 2,6 vteřiny a maximální rychlosti přes 400 km/h.

Karosérie je lakována speciální černou barvou. V interiéru převládá hnědá kůže interiéru. Největším lákadlem je ale poprvé použitá platina. Z ni je zhotoveno logo EB na zádi a také rám masky chladiče.

Platinové logo na zádi
Platinové logo na zádi | Foto: Aktuálně.cz

První z limitovaných  edic nesla označení Jean-Pierre Wimille a byla věnovaná jednomu z nejlepších závodních jezdců Bugatti.


 

Právě se děje

Další zprávy