Prostorná MPV pomalu pořídíte jen v bazaru. Pět tipů na nejlepší ojetá rodinná auta

Tomáš Starý
19. 11. 2018 6:02
Jak se mění vkus kupujících, mění se i nabídka aut. Zatímco ještě před deseti lety bylo velkoprostorové MPV nedílnou součástí nabídky každého výrobce působícího na evropském trhu, dnes většina značek tuto kategorii opustila a soustředí se spíše na crossovery a SUV. Vždyť i takový Renault Espace, zakladatel této třídy v Evropě, se změnil v méně praktický crossover.

Na trhu ojetin ale zůstalo několik povedených MPV, která rozhodně stojí za úvahu. A protože zájem o tato auta v početnějších rodinách byl, je a vždycky bude, překvapivě si velice dobře drží cenu. Už je ale problém vybrat aspoň pět aut, která jsou v této kategorii nejlepší. Pojďme se na ně podívat.

Pokud by vás zajímalo, za kolik se dají pořídit nová MPV na trhu, najdete je v tomto přehledu.

Foto: Citroën

Citroën C4 Grand Picasso

Nejlepším motorem je jednotka 2.0 HDI, která je vlastně technicky shodná s tou ve Fordu Galaxy/S-Max, liší se jen systémem DPF. Počítejte s tím, že životnost filtru je u Citroënu okolo 160 000 km, ale jeho výměna za originální díl stojí do deseti tisíc, což se dá přežít. K Citroënu se rozhodně hodí automat, ale chtějte jen klasický měnič, ne robotizovaný manuál, který neřadí hladce. Dobrý automat byl u motoru 2.0 HDI 165. Nejlepší jsou auta od modelového roku 2011.

 

Právě se děje

Další zprávy