Nový Ford Fiesta umí být malým autem, sporťákem, SUV i luxusním vozem. Dokázal se rozčtvrtit

Nový Ford Fiesta umí být malým autem, sporťákem, SUV i luxusním vozem. Dokázal se rozčtvrtit
Úplnou novinkou bude u modelu Ford Fiesta provedení inspirované vozy SUV, tedy poloterénními auty. Jmenuje se Active a poznáte ho na první pohled podle ochranného oplastování nebo střešních ližin.
A tady je sportovně laděná ST-Line. Vidíte, že má odlišnou mřížku chladiče než Active.
To platí i pro Fiestu Titanium, tedy tradičně druhý výbavový stupeň známý i ze současné generace. Základní provedení Trend zatím Ford u nové Fiesty nepředstavil, ale příští rok by se mělo objevit. Přesto už nepůjde o levné auto. Tuto roli převezme model Ka+ dovážený z Indie, který by měl zlevnit ze současných 289 tisíc korun. Novou Fiestu těžko seženete za méně než 300 tisíc.
Přední část Fiesty se mezigeneračně téměř nezměnila, jak vidíte ze snímku současného provedení. Však také maska a´la Aston Martin dokázala držet prodej stárnoucího modelu v Evropě na nečekaně vysokých číslech.
Foto: Ford
Ondřej Běhal
30. 11. 2016 19:27
Ford odhalil na konferenci v Kolíně nad Rýnem pátou generaci malého vozu Fiesta. A nikoli pouze v jednom provedení, ale hned ve čtyřech různých. Aktuálně.cz bylo jako jedno z mála z českých médiích u toho. V galerii si můžete prohlédnout všechny čtyři tváře nové Fiesty, která přijede na český trh příští rok v červnu.

Podrobnou nezávislou recenzi aktuální generace Fordu Fiesta čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy