Nová Kia Cee´d dostane LED světla a dotykovou navigaci

Radek Pecák Radek Pecák
18. 2. 2012 7:47
Podvozek si nový vůz vezme ze svého předchůdce
Foto: Kia

Ještě před začátkem léta se v Česku začne prodávat druhá generace vozu Kia Cee´d, který má ambici stát se jedním z nejprodávanějších modelů v segmentu rodinných aut, označovaných jako nižší střední třída.

Technické informace hodlá Kia odtajnit až na ženevském autosalonu, kde bude mít automobil svoji světovou premiéru, přesto je jasné, že stejně jako nový Hyundai i30 bude využívat platformu první generace.

Foto: Kia

Proto budou velmi podobné i vnější rozměry vozu, přestože KIA v tiskové zprávě uvádí, že vůz bude delší, širší a nižší než dosud. Rozvor zůstane naprosto shodný.

Prostor pro cestující ani kufr se příliš nezmění

Lze proto předpokládat, že délka vozu v karosářském provedení hatchback bude zhruba 30 centimetrů. V září pak bude k dispozici i verze kombi.

Právě kvůli snaze o sportovnější profil karosérie má vůz více zkosené sloupky čelního skla a také stoupající linii bočních oken. Prodloužená linie střechy je pak zakončena integrovaným spojlerem.

Foto: kia

Na přídi na mřížce krytu chladiče nadále zůstal pro Kiu již typický "tygří nos". Rozměrné světlomety jsou protažené do stran. Do hlavních světlometů je zakomponovaný i pás z LED diod  pro denní svícení.

Malým detailem, který ukazuje na zvýšené sebevědomí této korejské značky, je nové, výraznější logo.

Interiér bude honosnější

Nová generace modelu cee'd je dostane kompletně nový interiér. Kromě toho, že by měl být uživatelsky příjemnější díky lepší ergonomii, Kia v tiskové zprávě zdůrazňuje podstatně lepší kvalitu použitých materiálů.

Foto: Kia

Například ukazatele přístrojů a ovládací prvky mají  na fotografiích, které zachycují interiér nejdražší a nejvybavenější verze, chromové zdobení.

Použity byly nově i měkčené plasty na palubní desce. Novinkou bude také velký dotykový displej navigace.

Foto: Kia

Nabídka motorů, převodovek a prvků výbavy bude do značné míry shodná s novou generací Hyundai i30.  Už proto, že zatímco motory si bere nošovický závod ze továrny KIA ve slovenské Žilině, tak převodovky pro oba vozy zase pocházejí z tuzemské továrny Hyundai.

Také dodavatelé mnoha dalších dílů jsou shodní.

 

Právě se děje

Další zprávy