Nissan v Evropě definitivně končí s prodejem kompaktních aut, už bude vyrábět jen SUV

ČTK ČTK
13. 9. 2018 9:27
Automobilka Nissan končí v Evropě s prodejem Pulsaru a Almery, není o ně zájem. Dál bude nabízet už jen SUV, napsal specializovaný server Automotive News.
Nissan bude v Evropě nabízet už jen SUV, o kompaktní modely totiž není zájem. Nejprodávanějším vozem s logem Nissanu je v Evropě Qashqai.
Nissan bude v Evropě nabízet už jen SUV, o kompaktní modely totiž není zájem. Nejprodávanějším vozem s logem Nissanu je v Evropě Qashqai. | Foto: Nissan

Japonská automobilka Nissan končí s prodejem kompaktních vozů Almera a Pulsar, které nabízí v evropských zemích a v Rusku. Důvodem je posun poptávky spotřebitelů v tomto tržním segmentu ke sportovně-užitkovým vozům (SUV). Napsal to specializovaný server Automotive News.

Montáž hatchbacku Pulsar pro Evropu automobilka zastavila už v červnu, výrobu vozu Almera v Rusku ukončí do konce roku. Jediným kompaktem, který nespadá do kategorie SUV a který Nissan v Evropě prodává, je elektromobil Leaf.

Vůz Pulsar se na evropském trhu objevil v roce 2014. Nissan počítal s ročním prodejem 64 000 vozů, vloni jich však prodal jen 25 221. Sedan Almera se začal v Rusku prodávat v roce 2013 a dlouhou dobu tam byl nejprodávanějším vozem této japonské automobilky.

V roce 2014 se ho prodalo 46 225 kusů. Letos figuroval na seznamu nejprodávanějších vozů na tamním trhu na 25. příčce.

Zde je přehled modelů značky Nissan prodávaných na českém trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy