Auta do 300 tisíc jsou, většinou ale bez výbavy. Kdo vyrábí nejlevnější vůz v ČR?

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2023 6:02
Že nová auta zdražují, je všeobecně známá konstanta posledních několik let. Kde se kdysi daly pořídit slušně vybavené modely za čtvrt milionu, stojí dnes i nejlevnější miniauto bez výbavy minimálně 280 tisíc korun. Automobilky se od těch úplně nejlevnějších aut odklánějí a podle toho také vypadá žebříček nejlevnějších nových aut na českém trhu.
Foto: Opel

Opel Corsa - 359 990 Kč

Ještě o kousíček levnější než francouzské supermini je jeho technický příbuzný s bleskem ve znaku. Opel Corsa se sice pomalu chystá na příjezd omlazené verze, stávající provedení ale, zdá se, ještě neřeklo poslední slovo. Začíná na akčních 359 990 korunách, přičemž pod kapotou má, podobně jako Peugeot, benzinovou dvanáctistovku bez přeplňování s výkonem 55 kilowattů v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou.

Výbava Corsa obsahuje nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu a dále také tempomat, rádio s pětipalcovou obrazovkou nebo elektrická přední okna. Manuální klimatizace je ale součástí až druhého výbavového stupně, případně světa příplatků.

 

Právě se děje

Další zprávy