Modernizovaná Kia Sorento půjde na trh na podzim

Tomáš Rybecký
21. 6. 2012 8:37
Modernizované SUV Kia Sorento s mnoha vylepšeními se začne prodávat ve druhé polovině roku
Foto: Aktuálně.cz

Jako hlavní změny pro facelift Kia hlásí novou platformu karoserie, vylepšená pohonná ústrojí s nejnižší spotřebou paliva ve své třídě, vyšší úroveň komfortu a ovladatelnosti, rozšířenou komfortní a bezpečnostní výbavu a nový design exteriéru.

"Velmi pečlivě jsme naslouchali přáním dosavadních majitelů, takže modernizace Sorenta není jen kosmetickou úpravou, ale významným krokem vpřed pro naše oblíbené SUV," prohlásil Thomas Oh, viceprezident a výkonný ředitel Kia Motors Corporation.

Druhé generace vozů Kia Sorento se od uvedení na trh v roce 2009 prodalo po celém světě více než 620 tisíc vozů. V USA dokonce byla podruhé v řadě nejprodávanějším modelem Kia na trhu.

Designéři Kia vytvořili pro modernizované Sorento nové přední světlomety s obrysovými světly LED, nové zadní výklopné dveře se zadními sdruženými svítilnami LED a nové nárazníky s vertikálně umístěnými mlhovými světlomety. Zákazníci dostanou na výběr i nabídku větších kol včetně 19" z lehké slitiny.

V pětimístném nebo sedmimístném interiéru má více ploch měkčený povrch. Luxusnější charakter vozidla podtrhuje nový přístrojový štít s LCD, nová středová konzole se 7" displejem multimediálního systému. Interiér nabízený s černým nebo béžovým čalouněním z tkaniny nebo kůže může být na přání doplněn panoramatickým střešním oknem.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaká je modernizovaná Kia Sorento?

 

 

Právě se děje

Další zprávy