Modernizovaná Honda Accord se představí v Ženevě

Radek Pecák Radek Pecák
29. 1. 2011 2:55
auto

Jak verzi sedan, tak i tourer v modernizované podobě představí na autosalonu v Ženevě automobilka Honda.

U obou verzí  jsou na první pohled viditelné kosmetické změny předních světlometů a nárazníků. Světlomety mají ostřejší rysy a původně oranžové ukazatele směru jsou nyní v čirém provedení. U vyšších úrovní výbavy jsou nyní použity bi-xenonové světlomety s funkcí osvětlení zatáček, která zlepšuje viditelnost při jízdě v noci. Úpravy se dotkly i mřížky chladiče.

Foto: Honda

Vylepšen byl například také dieselový motor 2.2 i-DTEC s výkonem 110 kW (150 k). Díky snížení vnitřních ztrát se dosáhlo snížení spotřeby paliva a emisí. Výsledkem těchto změn je pokles emisí CO2 o 9 g/km u sedanu se šestistupňovou manuální převodovkou a o 11 g/km u verze s automatickou převodovkou. Kromě těchto vnitřních změn ke snížení přispěly také nové aerodynamické prvky na spodku vozidla tvořené větším předním spoilerem, krytem podlahy a krytem zadní nápravy.

Novou technologií u vozu značky Honda je systém automatického přepínání dálkových světel, kterým jsou vybaveny verze s novými bi-xenonovými světlomety. Tento systém je řízen kamerou umístěnou mezi čelním sklem a vnitřním zpětným zrcátkem. Kamera dokáže rozpoznat světlomety protijedoucích vozidel nebo zadní světla vozidel vpředu a podle potřeby přepne z dálkových světel na tlumená.

Nová verze modelu Accord bude na evropský trh uvedena v dubnu tohoto roku.

 

Právě se děje

Další zprávy