Mercedes představuje nový model třídy B

Zbyněk Klíč
11. 9. 2011 18:09
Mercedes přichází s rodinným vozem obohaceným o řadu dynamických prvků.
Rodinný vůz Mercedes třídy B
Rodinný vůz Mercedes třídy B | Foto: Daimler

Praha - "Žádný jiný model Mercedes-Benz se v historii tolik nezměnil," komentoval uvedení nového vozu Mercedes třídy B Thomas Weber, člen představenstva odpovědný za výzkumné skupiny a vývoj. A skutečně, německá automobilka představí na domácím autosalonu ve Frankfurtu výrazně proměněný vůz.

Nový Mercedes třídy B je koncipován jako rodinné vozidlo, největší ambicí se však stalo jeho přiblížení ke sportovním autům, důraz na dynamické vlastnosti a aerodynamiku. Oproti předchozím modelům se ten nový snížil na 1577 mm, přitom si však zachovává dobré prostorové vlastnosti. Zavazadlový prostor lze několika pohyby se sedadly zvětšit ze 488 na 666 litrů.

Mercedes kladl důraz také na bezpečnost. Vozidlo proto má radarový systém upozornění na nebezpečí kolize a akustický a vizuální systém Colision Prevention Assist, který řidiče varuje před možnou překážkou. Kromě toho je novinka na poli kompaktních aut vybavena i dalšími moderními technologiemi, včetně multimediálního systému Comand Online, který umožňuje přístup na internet a plné využití aplikací, jako jsou Google Maps.

Nový koncept německé automobilky Mercedes slibuje dynamické změny při zachování rodinného charakteru vozu. Zákazníci jeho vlastnosti zhodnotí v listopadu 2011, kdy bude k dispozici u všech evropských dealerů.

 

Právě se děje

Další zprávy