Mazda, Peugeot, Jaguar, Škoda a Mercedes: Finále AR

Radek Pecák Radek Pecák
5. 11. 2013 18:43
Do finále se nedostal žádný malý vůz.
Foto: Aktuálně.cz

Mezi pěticí finalistů soutěže Auto roku 2014 jsou modely Jaguar F-Type, Mazda 6, Mercedes-Benz S, Peugeot 308 a Škoda Octavia. Rozhodly o tom hlasy odborné novinářské poroty.

Do finále se tak nedostal například žádný vůz oblíbené kategorie SUV, zastoupeny jsou auta klasické koncepce ve velikosti od nižší střední třídy výše. Výjimkou je sportovní kabriolet Jaguar F-Type.

Novinářská porota také rozhodne o celkovém vítězi. Vybírat bude právě z těchto zmíněných vozů. Jméno vítěze bude známé v lednu příštího roku. Ve 20. ročníku ankety se v prvním kole utkalo 37 nominovaných vozů. Loňský ročník vyhrál Volkswagen Golf.

Souběžně, stejně jako v minulých letech, bude hlasovat veřejnost v pěti kategoriích: městské vozy, nižší střední třída, střední a vyšší střední třída, sportovní vozy, terénní a velkoprostorové vozy. Organizátoři očekávají, že se do hlasování veřejnosti zapojí přes 100 000 osob.

O tom, které auto si zaslouží titul Auto roku 2014 cvičně hlasovali i návštěvníci serveru Aktuálně.cz. Vyhrál Mercedes-Benz třídy S před Škodou Octavia.

 

Právě se děje

Další zprávy