Málo prodaných vozů? Ředitel Kia v Česku končí

Radek Pecák Radek Pecák
22. 11. 2013 12:07
Končící ředitel dovedl dříve malou značkou mezi pět největších dovozců.
Vít Pěkný byl v čele dovozce aut Kia osm let.
Vít Pěkný byl v čele dovozce aut Kia osm let. | Foto: Kia Motors

Praha - Generální ředitel Kia Motors Czech Vít Pěkný na konci roku odejde ze společnosti, informovala tisková mluvčí firmy Kateřina Vokounová.

Vít Pěkný stál v čele oficiálního importéra těchto korejských vozů 8 let. Za tu dobu se firmě podařilo vystoupat na žebříčku dovozců aut do ČR z druhé desítky až na šestou příčku.

Model Kia Cee´d, který se vyrábí na Slovensku, patří v současnosti mezi nejprodávanější automobily v ČR. Za působení Víta Pěkného také tato značka jako první zavedla sedmiletou záruku na své vozy.

"Nástupce zatím znám není a není také známo další působení pana Pěkného," dodala Vokounová pro online deník Aktuálně.cz.

Kia Motors Czech je od roku 1994 výhradním dovozcem vozů Kia do ČR. Za dobu své existence prodala prostřednictvím 70 prodejců více než 70 000 aut.

Letos ale od ledna do října prodej značky klesl o čtvrtinu na 5357 vozů. Právě to je podle odborníků na automobilový trh důvodem nespokojenosti korejských funkcionářů se současným vedením českého dovozce. Zvláště v souvislosti s tím, že bratrská značka Hyundai i přes krizi vykazuje i letos v Česku malý růst prodejů.

 

Právě se děje

Další zprávy