Land Rover představil v Paříži dvě novinky

Tomáš Rybecký
9. 10. 2012 8:24
Land Rover v Paříži předvedl modernizovaný Freelander a zcela nový Range Rover
Foto: Aktuálně.cz

Land Rover si do Paříže přichystal hned dvě premiéry svých nejpopulárnějších modelů. Vylepšení se dočkal Freelander a veřejnosti se poprvé představila čtvrtá generace Range Roveru.

Freelander dostal nový středový panel, jemuž vévodí sedmipalcová obrazovka s volitelnou satelitní navigaci přes níž jsou ovládány výkonné audiosystémy Meridian o výkonu až 825 W. Změnami prošel i exteriér - nová jsou přední a zadní světla s technologií LED a 17" litá kola pro verzi XS. Zákazníci si mohou vybrat z dieselových motorů TD4 2,2 l (150 k) a SD4 (190 k) s pohonem všech kol. Pro větší úspornost je možné pořídit si i 2,2 l motor o výkonu 150 k v provedení eD4 se systémem stop-start.

Přepychový Range Rover

Zcela nový Range Rover čtvrté generace navazuje na design svého předchůdce, ale snížil hmotnost. Poprvé u SUV použitá nosná struktura byla navržena tak, aby odolala náročným off-roadovým požadavkům a přitom ušetřila nevídaných 420 kg! Při jízdě v terénu výrazně pomáhá i revoluční systém Terrain Response nové generace.

Přepychový interiér se pyšní elegantními plochami v nejjemnější kůži a dýze. Opět zde naleznete hi-fi aparaturu Meridian.
Nové modely budou v prodeji od října 2012 a k zákazníkům se první vozy dostanou na počátku roku 2013.

Range Rover 4. generace
Range Rover 4. generace | Foto: Aktuálně.cz

 

Právě se děje

Další zprávy