Kombi doplňuje modelovou řadu Kia cee'd

Tomáš Rybecký
16. 10. 2012 7:32
Kia rozšiřuje modelovou řadu cee'd o verzi kombi přitažlivou i pro fleetové zákazníky
Foto: Kia

Kia rozšířila druhou generaci své nejpopulárnější modelové řady cee'd o karosářskou verzi kombi. Nový prodloužený cee´d SW je sofistikovanější a hospodárnější.

Cee'd SW si z hatchbacku přebírá motory o výkonu mezi 90 k a 135 k. Kia předpokládá, že nejoblíbenějším se stane výkonný a úsporný turbodiesel 1,6 l. Vůz dostane také stejné převodovky a stejný podvozek jako pětidveřový hatchback cee'd. Má ale prostornější zavazadelník (o objemu 528 litrů) a je širší, delší i vyšší. Díky vyšší karoserii se zvětšil také prostor pro cestující.

Nový cee'd SW bude možno objednat se světlomety LED pro denní svícení, světlomety pro přisvěcování do zatáček a vyspělými adaptivními xenonovými světlomety, které natáčejí kužel potkávacích světel do zatáček a zlepšují tak viditelnost při jízdě za tmy. V příplatkové výbavě je i inteligentní parkovací asistent. Nový cee'd SW byl uveden na český trh s akčními cenami začínajícími na 299 980 Kč za verzi Active 1,4 CVVT, samozřejmě i se sedmiletou garancí (resp. na 150 000 km).

 

Právě se děje

Další zprávy