Kde ušetříte statisíce? Automobilky se předhánějí ve slevách, zlevnil Golf i Dacia

Autosalon, ilustrační foto.
Začalo to snížení cen elektrického ID.3, pak Volkswagen uvedl "Multivan za milion" a teď na podzim přišel dovozce německé značky s akčními modely Limited pro Polo a Golf. V praxi to znamená především výraznou slevu oproti klasické základní výbavě. Polo Limited tak startuje na 399 900 korunách, o 93 tisíc níže než klasická výbava Life. Ve standardu přitom nechybí diodová světla, manuální klimatizace, rádio s 6,5palcovou obrazovkou, digitální budíky, nouzové brzdění nebo sklopná zrcátka. Pod kapotou je na výběr litrový benzinový tříválec se 70 nebo 81 kW.
Dacia v tom není sama, ceny dále snižuje i čínské MG, a to i u nejmenšího SUV ZS. Co to v praxi znamená? Že se konkurent Kamiqu nebo Renaultu Captur dostane pod hranici 400 tisíc korun, základní verze se 78kW atmosférickou patnáctistovkou po odečtení bonusu 45 tisíc korun stojí 399 940 korun. To je jedna z nejnižších cen za nové SUV na českém trhu. Zvýhodněné jsou i další výbavy a motory, a to o 20 až 40 tisíc korun.
Slevy se nevyhýbají ani elektromobilům a jedním z nejvíce zlevněných je Toyota bZ4X - pokud zvolíte verzi staršího modelového roku se slabší palubní nabíječkou, ušetříte 300 tisíc korun, japonské SUV se tak ceníkově dostane na základní cenu 990 tisíc korun. U aktuálního modelového roku se silnější palubní nabíječkou je sleva menší, 70tisícová, pak SUV stojí od 1,22 milionu korun. K tomu Toyota nabízí pro oba třeba i příslušenství zdarma.
Golf Limited začíná na 529 900 korunách s 81kW litrovým tříválcem, oproti klasické výbavě Life je to dokonce o 105 tisíc korun méně. Ve výbavě přitom nechybí nouzové brzdění, udržování jízdního pruhu, třízónová automatická klimatizace, adaptivní tempomat, digitální budíky, rádio s desetipalcovou obrazovkou, parkovací senzory vpředu i vzadu, vyhřívaná přední sedadla nebo litá kola. Na výběr jsou celkem tři benzinové motory včetně mildhybridů.
Foto: Shutterstock
Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 10. 2023 6:02
Slevy na nová auta jsou zpět v plné parádě. V posledních letech k vidění tolik nebyly, ale letos v létě se s nimi roztrhl pytel. Ušetřit můžete až statisíce korun na autech jako Volkswagen Golf, Toyota bZ4X nebo Nissan Juke. Vybrali jsme některé ze zajímavých nabídek českých dovozců, na podrobnosti i výši zvýhodnění se můžete podívat do komentované galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy