Jezděte jako král. Auta britské královské rodiny, která si může dovolit skoro každý

Jan Matoušek Jan Matoušek
24. 5. 2023 6:02
Auta britské královské rodiny, to jsou dlouhá léta Bentley, předtím Rolls-Royce či Daimlery. Modely nevyčíslitelné hodnoty, které si běžný smrtelník pořídí jen velice těžko. Jsou však i auta, s nimiž členové královské rodiny také jezdí, jen je tak často neuvidíte při oficiálních akcích. O jaké modely jde? Na výběr se podívejte do galerie.
Foto: Profimedia.cz

Ford Focus - princ William

Bohatou automobilovou historii mají za sebou i synové Karla III. Princ William, dědic královského trůnu, začínal řidičskou kariéru za volantem první generace Fordu Focus ve stříbrné barvě. Navázal tím mimo jiné i na svou matku, princeznu Dianu, a její dva Escorty: Focus se stal nástupcem právě této modelové řady.

S jednou výraznou vzhledovou modernizací byl Focus první generace ve výrobě mezi lety 1998 a 2004 a dnes je to auto, které koupíte běžně od nízkých desítek tisíc korun a vyšplhá se až někam k 60 či 70 tisícům. Výjimku představují sportovní verze ST a především RS, které patří mezi nadšenci k ceněným modelům, proto se i jejich ceny pohybují mnohdy i několikanásobně výše.

 

Právě se děje

Další zprávy