Vytáhnout dres 68 pod strop, pak nové auto. Na Jágra už čeká elektromobilní gigant

Vytáhnout dres 68 pod strop, pak nové auto. Na Jágra už čeká elektromobilní gigant
Jaromír Jágr dostane nové auto.
S autem se vyfotil, zatím s ním ale nejezdí. Jágrova Kia EV9 čeká u kladenského dealera, až se hokejová legenda vrátí na konci února z Pittsburghu.
Auto stojí v základu dva miliony korun. EV9 je velký a prostorný elektromobil, uveze až sedm lidí.
Jágr jezdí ve vozech Kia už delší dobu. Dva roky měl elektromobil EV6. Nejprve černý, který naboural, poté bílý.
Foto: Kia Czech
Eva Srpová Eva Srpová
10. 2. 2024 6:27
Až se Jaromír Jágr vrátí na konci února z Pittsburghu, kde během ceremoniálu 18. února vytáhnou jeho dres ke stropu a tím symbolicky vyřadí číslo 68 z hokejového týmu Penguins, zpátky do Kladna, sedne si do nového auta. A doposud největšího, které kdy měl, minimálně na baterie. Elektrická Kia EV9 uveze sedm lidí, a jak už je u hokejové legendy tradicí, bude barevně konzervativní. Sněhově bílá.

Jaromír Jágr se chystá do USA, na zápas týmu Pittsburgh Penguins. Právě u něj strávil 11 ze svých celkem 24 sezon v NHL, dvakrát s nimi vyhrál Stanley Cup, konkrétně v letech 1991 a 1992, pro tento tým historicky vůbec poprvé. Mimochodem, u "Tučňáků" přijal na tři své poslední sezony roli kapitána.

Během ceremoniálu před zápasem s Los Angeles, který se koná 18. února, na stadionu slavnostně vytáhnou jeho dres s číslem 68, čímž ho symbolicky vyřadí ze svého týmu. Tuto poctu si užili v NHL zatím jen tři čeští slavní hokejisté. Dominik Hašek, Milan Hejduk a Patrik Eliáš. 

Mimochodem, k této slávě dojde ve stejný den, kdy budou kladenští Rytíři bojovat na domácím ledě proti týmu Plzně. Kladenským se v sezoně nedaří, propadli se na poslední místo v tabulce extraligy a nevypadá to, že by měli naději se od něj odrazit. 

Až se majitel týmu a stále aktivní hráč vrátí z Pittsburghu, sedne si do nového auta. U kladenského dealera značky už teď na hokejovou 68 čeká nový vůz. Dosud největší, který kdy měl, minimálně bateriový. Bude jezdit v sedmimístném elektromobilu EV9. S ním se Jágr zatím jen vyfotil.

S automobilkou Kia spolupracuje hokejová hvězda z Kladna dlouhodobě. Poslední dva roky Jágr jezdil v elektromobilu EV6. Ten vždy s decentním logem týmu Rytířů na zádi stál před každým zápasem u stadionu ČEZ, ať už se legenda s číslem 68 postavila během zápasů na led, nebo nervózně přešlapovala za zády hokejistů na střídačce. 

"On je sice skladný, což se ukázalo i s EV6, ale s ohledem na jeho výšku se do tohoto velkého SUV zkrátka ideálně vejde. Věřím, že se mu v nové EV9 bude jezdit skvěle," říká Kateřina Vaňková z tiskového oddělení českého zastoupení. "Určitě bychom mu tak v budoucnu nedali k dispozici například malou elektrickou EV3," dodává. 

Jágr s výběrem prý souhlasil. "Nepotřebuje od auta supersportovní výkony. Na elektromobil si zvykl okamžitě, může nabíjet doma, na stadionu, na cestách. Oceňuje, že elektrické vozy jsou tiché a velmi komfortní," dodává Vaňková. 

Na výbavu prý kladenský téměř dvaapadesátiletý hokejový útočník neměl speciální požadavky. Jeho EV9 má zadní pohon a nižší ze dvou nabízených verzí. Jde tedy o variantu Earth Launch Edition se 150kW elektromotorem a 350 Nm se základní cenou necelé dva miliony korun.

Ta má dojezd podle tabulek 563 km na jedno nabití (na 19" kolech), zatímco výkonnější verze s pohonem obou náprav má sice 283 kW a 700 Nm, ale na 21" kolech ujede papírově o necelých 60 km méně. Delší dojezd prý bude pro Jágra smysluplnější než výkony.

"Má tradičně jediné přání. Jeho auta jsou buď černá, nebo bílá. Samozřejmě jsme mu vyhověli, jeho nová EV9 je tedy v perleťově bílém laku," dodává Kateřina Vaňková z Kie.

Spolupráce jedné z největších legend NHL trvá už dlouho a má i jeden výrazný příběh. Jaromír Jágr měl v květnu 2022 s černou Kiou EV6 nehodu, kdy narazil v Praze 5 do tramvaje. 

Fotografie jeho nabouraného elektromobilu Kia EV6 tehdy rychle obletěly svět, sám Jágr značku explicitně zmínil ve svém příspěvku na sociálních sítích s tím, že mu zachránila, spolu s Bohem, život.

 

Právě se děje

Další zprávy