Hyundai ix35 je podle celebrit nejlepším vozem pro ženy

Radek Pecák Radek Pecák
5. 6. 2011 0:31
auto

Lady car 2011, neboli nejlepší vůz pro ženy, je letos Hyundai ix35. Tohoto zástupce sportovně užitkových vozů, který se již brzy začne vyrábět v nošovickém závody firmy Hyundai  vybrala na brněnském autosalonu  porota složená z VIP žen.

Hodnotily například Česká miss 2008 Eliška Bučková nebo herečka Jana Paulová. 

Ženy vybíraly nejlepší auto potřetí, celkem porovnávaly 26 vozů. V roce 2007 vyhrálo anketu sportovní Audi S5, v roce 2009 pak vybrala VIP porota Volvo XC60. Tehdy hlasovaly i laické návštěvnice Autosalonu. Ty pak zaujal moderní design vozu Kia Soul. Letos hlasovaly o nejlepším vozu pro ženy pouze celebrity.

Podle manažerky Autosalonu Jany Hraběové ženy na rozdíl od mužů nezajímá tolik výkon motoru ani zrychlení, ale všímají si spíše bezpečnostních prvků nebo praktického řešení úložného prostoru. "Ženy vybírají auto také podle vzhledu. Toto kritérium ale nehraje zdaleka tak velkou roli, jak se říká," uvedla Hraběová.

Až do 9. června pokračuje v pavilonu F speciální program pro ženy v rámci akce Žena a auto. Jeho součástí budou módní přehlídky a samozřejmě také testovací jízdy s vystavenými auty.

 

Právě se děje

Další zprávy