Foto: Vybrali jsme 10 soupeřů Škody Kodiaq. Útočí cenou, motory i atraktivním designem

Foto: Vybrali jsme 10 soupeřů Škody Kodiaq. Útočí cenou, motory i atraktivním designem
Hyundai Santa Fe - Přímý konkurent se Škodě Kodiaq podobá velikostí i možností dokoupit třetí řadu sedadel. Prodává se také ve zvětšené variantě Grand Santa Fe. K pohonu má ovšem jediný motor – turbodiesel 2.2 CRDi. S cenou začíná na 899 990 korunách.
Mitsubishi Outlander - Tento Japonec se nabízí s kabinou pro pět i pro sedm cestujících. Záladní objem kufru je 591 litrů. Jezdit může s benzinovým motorem Mivec a naftovým 2.2 DI-D ve dvou výkonnostních verzích. Na výběr je pohon 4x4 i pouze předních kol. Základní cena: 608 450 Kč.
Ford Edge - Modrý ovál poslal letos na trhy v Evropě svůj americký model Edge. Velké SUV se chlubí hlavně sebevědomými tvary a typickým komfortem. K dostání je také provedení pro sedm lidí. Motor ovšem americky už nepůsobí. Najdete v něm jen diesel. Začíná na vysoké ceně od: 1 119 990 Kč.
Kia Sorento - Sesterský model od Hyundai Santa Fe se prodává také se třetí řadou sedadel. A podobně jako jeho sourozenec i tento vůz má pouze jediný motor 2.2 CRDi. Cena: 949 980 Kč.
Foto: Ford
Jan Markovič Jan Markovič
4. 9. 2016 9:27
Až přijde Škoda Kodiaq na trh, bude se určitě prát jako medvěd. Soupeři jsou ovšem připraveni. V kategorii SUV střední třídy je totiž dost těch, kteří také nabízí třetí řadu sedadel, silné motory pod kapotou i zajímavý vzhled. Otázkou bude samozřejmě i cena. Podle zákulisních informací by se mohl nový Kodiaq prodávát za částku okolo 680 tisíc korun. Jak jsou na tom konkurenti? Prohlédněte si náš výběr.

Rozměry a další známé technické parametry Škody Kodiaq najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy