Foto: Hledali jsme pětidveřové nákupní tašky na kolech s klimatizací za méně než čtvrt milionu korun

Říká se jim nákupní tašky, některé ale mají zavazadlový prostor i větší než 300 litrů - jako třeba Škoda Fabia.
Malý hatchback Kia Rio už se začal prodávat v nové generaci, jejíž základní cena čtvrt milionu výrazně přesahuje. Zároveň se ale doprodává starší provedení (na snímku), které naše požadavky za 249 980 korun splňuje se čtyřválcovým benzinovým motorem o objemu 1,25 l. Pozor, snímek je ilustrační a stejně jako u většiny ostatních vozů nezobrazuje právě verzi za udávanou cenu, ale většinou lépe vybavené a dražší provedení.
Také Suzuki Swift se už na autosalonu v Ženevě představilo v dalším generačním provedení, ale na českém trhu se zatím prodává výhradně starší verze na obrázku. Za 249 900 korun lze mít základní výbavu GA se čtyřválcem 1,2 l.
Peugeot 108 patří na rozdíl od předchozích dvou vozů mezi miniauta. Vyrábí se v továrně TPCA nedalo Kolína. Do našeho přehledu se vešla nejlevnější pětidveřová verze v základní výbavě Active s tříválcovým litrovým motorem za 245 000 korun.
Škoda Fabia splňuje naše požadavky v akčním provedení Trumf s nejslabším motorem 1.0/44 kW za 244 900 korun.
Foto: Škoda Auto
Ondřej Běhal
12. 3. 2017 8:02
Malá auta a minivozy s kategorií hatchback patří v Evropě většinou mezi první auta pro začínající řidiče ve městech. Jde také o velmi oblíbené vozy v autopůjčovnách zejména v jižních státech. U nás tyto "nákupní tašky na kolech" nejčastěji pořizují starší lidé, kterým se osamostatnili potomci. Hledali jsme ty nejlevnější na trhu a vybírali pouze mezi pětidveřovými auty s klimatizací, protože takto vybavená malá auta tvoří drtivou většinu prodeje v této kategorii. Pryč jsou doby, kdy se takové nové vozy daly pořídit za méně než 200 tisíc korun. Pod hranicí čtvrt milionu jsme jich ale stále ještě objevili osmnáct včetně dvou škodovek. Najdete je v galerii.

Všech 45 verzí nových mini a malých pětidveřových hatchbacků vybavených klimatizací s cenou do 250 000 korun si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy