Známe nejlevnější nová pětidveřová auta velikosti VW Golf. Už zase je seženete za méně než 300 tisíc

Seat Toledo se dá pořídit s klimatizací, rádiem a turbomotorem od 291 900 korun.
Honda Civic se prodává od 359 900 korun, což znamená patnácté místo mezi nejlevnějšími hatchbacky a liftbacky na českém trhu. Za tuto cenu však je s chudou výbavou bez klimatizace a s nevýrazným základním motorem o objemu 1,4 l.
Nissan Pulsar za 358 900 korun je na tom lépe. Výbava Visia klimatizaci obsahuje a turbomotor 1.2 DIG-T je o něco svižnější.
Do žebříčku jsme zařadili i doprodávající se Škodu Octavia před modernizací, protože její nejnižší cena za verzi 1.2 TSI/63 kW Active začínala na 354 900 korun. Takhle levnou octavii už ale nejspíš nepořídíte ani mezi skladovkami, protože prodejci si nenechávali podobné chudobky. Modernizovaná "čtyřoká" octavia by se do našeho přehledu nevešla.
Mitsubishi letos zdražilo svůj Lancer Sportback minimálně na 353 750 korun. Základní verzi pohání benzinová šestnáctistovka a nechybí nezbytnosti jako klimatizace nebo rádio.
Foto: Radek Pecák
Ondřej Běhal
13. 2. 2017 6:26
Všechny nové pětidveřové hatchbacky a liftbacky nižší střední třídy, tedy auta velikosti VW Golf nebo škodovek Rapid a Octavia, loni zdražily tak, že žádný z nich už nebylo možné sehnat za méně než 300 tisíc korun. Letos se situace zlepšila a pod touto magickou hranici začíná trio z nich. Ve fotogalerii najdete patnáct aktuálně nejlevnějších aut této kategorie včetně tří různých modelů Škoda.

Všech 42 verzí nových pětidveřových liftbacků a hatchbacků nižší střední třídy s cenou nižší než 360 tisíc korun si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy