Elektrické Audi se bude vyrábět od roku 2012

Radek Pecák Radek Pecák
19. 6. 2010 0:00
auto

Automobilka Audi odtajnila, kdy vypustí na trh svůj model E-tron, tedy sportovní elektromobil odvozený od Audi R8. První série by se měla dostat do prodeje koncem roku 2012.

Vyrábět se bude v závodě Neckarsulm, který je tak jakýmsi pionýrem v zavádění nových technologií. Například se právě tady odehrál vývoj motoru TDI nebo vznikl koncept hliníkové karoserie s prostorovým rámem ASF (Audi Space Frame). 

Foto: Audi

"Vysokovýkonný sportovní vůz e-tron je začátkem rozmachu elektrické mobility budoucnosti. "Stejně jako se název quattro stal synonymem pohonu všech kol, tak e-tron má být označením značky Audi pro elektrickou mobilitu", zdůrazňuje Rupert Stadler, předseda představenstva společnosti AUDI AG.

Model E-tron, který byl představen v expozici značky Audi na IAA 2009 ve Frankfurtu nad Mohanem, pohánějí čtyři elektromotory. Ty poskytují společně celkový výkon 230 kW a dvoumístné kupé katapultují z 0 na 100 km/h za 4,8 s, přičemž akcelerace pokračuje až k nejvyšší rychlosti 200 km/h. Sada akumulátorů Li-Ion dává k dispozici 42,4 kWh využitelné energie, což postačuje k ujetí vzdálenosti cca 250 km na jedno dobití.

 

Právě se děje

Další zprávy