Další zlato pro Usaina Bolta. Nissan GT-R

Tomáš Rybecký
22. 10. 2012 10:37
Olympijský vítěz ve sprintech Usain Bolt se společností Nissan vytvořili zlaté GT-R
Foto: Aktuálně.cz

Nejrychlejší muž planety nabízí svou vášeň pro rychlost a instinkt automobilce Nissan. Společnými silami vytvořili speciální „Boltovu" verzi vozu GT-R.

Majitel sbírky zlatých medailí z londýnské olympiády Usain Bolt podepsal unikátní dohodu se společností Nissan, na jejímž základě povyšuje z vyslance značky pro vůz GT-R na „ředitele jedinečných zážitků". Ve světovém sídle společnosti Nissan k tomu uvedl: „Závodění je mou inspirací. Chci pomoci společnosti Nissan stát se ještě atraktivnější značkou."

Foto: Aktuálně.cz

Jako uznání zásluh Usaina Bolta pro sport a jeho automobilové nadšení Nissan představil mimořádný vůz GT-R ve zlatém provedení, který bude vydražen ve prospěch nadace Usain Bolt Foundation. Unikátní exemplář nese podpis Usaina Bolta a zakázkové prvky interiéru jsou vyvedeny z pravého zlata. Výtěžek z internetové aukce pomůže vytvářet vzdělávací a kulturní příležitosti pro děti a mládež na Jamajce.

V rámci partnerství Usaina Bolta se společností Nissan sprinter také testoval různé verze GT-R na zkušebním okruhu poblíž japonského města Oppama. Na základě jeho schopností ovládat vozidlo bude vyvinuta speciální verze „Bolt GT-R".

Usain Bolt se také podílí na globální kampani značky Nissan „WHAT IF", která prezentuje produkty a technologie značky Nissan na billboardech u letišť po celém světě.

 

Právě se děje

Další zprávy