Citroën chystá velký model DS9

Michal Karat
27. 3. 2012 8:30
Nový velký Citroën přijde na konci roku 2013. Studii uvidíme na konci dubna 2012
Foto: Citroën

Francouzská automobilka Citroën se rozhodně nevzdává myšlenky na oživení legendárního Ciroënu DS, který v polovině 50. let způsobil automobilovou senzaci. Automobil, který proslavil v několika filmech Fantomas, dostane následníka na konci roku 2013. V tuto chvíli je největším modelem řady DS velkoprostorový luxusní Citroën DS5.

Ještě před uvedením sériového vozu ale automobilka ukáže koncept, z něhož novinka vzejde. Novinka s jednoduchým označením Citroën 9 bude mít oficiální premiéru na autosalonu v Pekingu na konci dubna letošního roku. Citroën již zveřejnil první snímky na svém profilu na facebooku a v předpremiéře přistavil utajovaný automobil k focení na pařížském náměstí Place de la Concorde.

Byl u toho francouzský časopis L'Automobile Magazine, který již zveřejnil fotografie vozu bez maskování. Z nich je zřejmé, že to není klasický sedan, ale spíše dlouhý hatchback. Podle francouzského časopisu se bude druhý pár dveří otevírat proti směru jízdy. Jak bude vůz vypadat uvnitř se dozvíme až za pár týdnů při pekingské premiéře.
 

 

Právě se děje

Další zprávy