Chevrolet Cruze má 5. dveře: První jízda s hatchbeckem

Radek Pecák Radek Pecák
8. 9. 2011 5:56
Auto potěší slušnou výbavou a nadprůměrným vnitřním prostorem
Foto: Aktuálně.cz

Je sice kratší než sedan stejného názvu, přesto je Chevrolet Cruze ve verzi hatchback pořádný kus auta. Vždyť měří čtyři a půl metru a ještě další centimetr k tomu.

Redaktor Aktuálně.cz měl možnost se s tímto vozem seznámit při jízdních testech ve stále ještě sluncem rozpáleném chorvatském Zadaru.

Z těchto velkých rozměrů potom plyne i příjemný vnitřní prostor. A to jak pro posádku, tak i jejich zavazadla.

I vzadu pro dospělé

V tomto autě opravdu nemají problém cestovat čtyři nadprůměrně vzrostlí dospělí. Místa je dost jak pro kolena, tak i pro hlavy.

S sebou si také mohou vzít docela hodně kufrů či tašek. Objem kufru je vyjádřen hodnotou 413 litrů. Sedan má sice skoro o 40 litrů více, jenže se do něj nenakládá a nevykládá náklad tak snadno a navíc zde lze v případě potřeby využít i prostor nad platem či složit zadní sedadla.

Otestovat jsme mohli variantu vybavenou silnějším z dvojice nabízených benzinových motorů. Byla to benzinová osmnáctistovka s výkonem 141 koní. K dispozici pak je ještě šestnáctistovka se 124 koni a dvoulitrový turbodiesel s výkonem 163 koní.

Bohužel motor (byl ovšem hodně syrový) nabízel při testovací jízdě jen průměrnou dynamiku. To ovšem byla téměř jediná vada. Potěšilo citlivě nastavené řízení, řazení patří k lepšímu průměru, na chod brzdového pedálu i účinek si zvyknete záhy a bez problémů. 

Základní cena hluboko pod hranicí 300 000 Kč

Chevrolet již odtajnil ceny, za jaké bude vůz na českém trhu prodávat. Nejlevnější je  verze LS benzinovým motorem LS. Ve výbavě za cenu 274 900 Kč má  ESP, šest airbagů, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, elektrické stahování předních oken, dálkově ovládané centrální zamykání, palubní počítač a rádio. Jen za klimatizaci je potřeba připlatit 15 tisíc korun.

O 26 000 dražší výbava LT již klimatizaci obsahuje, a k tomu také  ovládání rádia na volantu, loketní opěrku, lakované kliky, výškově a podélně nastavitelný volant, alarm či elektricky ovládaná přední a zadní okna.

Druhá nejvšší výbava LT+ je k mání za navýšení dalších 15,5 tisíce Kč. Za to kupec získá kola z lehké slitiny, přední mlhovky a zadní parkovací senzor. Vrcholnou výbavou je verze LTZ. V tomto případě si ale současně musíte koupit jeden ze dvou silnějších motorů. S benzinovým motorem 1,8 stojí 373 200 Kč , s dieselovým pak 431 200 Kč. K tomu navíc dostanete větší kola na ráfcích z lehké slitiny, automatické denní svícení, automatickou klimatizaci a samozatmavovací zpětné zrcátko. Zvenčí je verze odlišena chromovou lištou pod okny. 

 

Právě se děje

Další zprávy