Bridgestone zdraží pneumatiky o několik procent

Radek Pecák Radek Pecák
22. 9. 2010 0:20
auto

Kvůli růstu nákladů na suroviny zdraží Bridgestone Europe od října své pneumatiky o tři až šest procent. Firma, která má v Česku tržní podíl v jednotlivých kategoriích pneumatik od sedmi do 15 procent, to oznámila tiskové zprávě.

"Nárůst nákladů na suroviny pokračoval a dosáhl historicky vysoké úrovně. Kvůli tomuto zvýšení musíme pokrýt některé z těchto nákladů a s největší pravděpodobností bude další nárůst nutný i v příštím roce," uvedl výkonný ředitel Bridgestone Europe Makio Ohaši.

Firma podle Ohašiho nyní zaznamenává oživení poptávky po pneumatikách a její evropské závody využívají veškeré výrobní kapacity. "Expanze nových východoevropských továren probíhá podle plánu. Naším cílem je pokračovat v plnění našich závazků na evropském trhu a díky tomu jsme byli nuceni zvýšit ceny, a udržet tak zdravé a pevné základy podnikání," dodal.

Bridgestone Europe NV/SA s evropskou centrálou v belgickém Bruselu je klíčovou divizí japonské Bridgestone Corporation. V Evropě vyvinuté a vyrobené pneumatiky distribuuje prostřednictvím svých 17 prodejních společností a dalších kanálů do celé Evropy.

V České republice působí Bridgestone od roku 1994 a do tuzemska dodává kompletní řadu osobních, nákladních, motocyklových a zemědělských a stavebních pneumatik značek Bridgestone, Firestone, Dayton a First Stop.

 

Právě se děje

Další zprávy