Bawag leasing&fleet opět cítí zvýšení zájmu o leasing

Radek Pecák Radek Pecák
29. 3. 2011 15:30
auto

Opět mírný zájem poptávky firem po leasingu eviduje společnost Bawag Leasing & Fleet.

Tato v současnosti spíše menší leasingová firma vloni zvýšila hodnotu nově uzavřených smluv meziročně o 130 procent.  Právnickým osobám firma sice stále financuje automobily, ale čím dál více poskytuje leasing například i provozovatelům solárních elekráren.

Hodnota financovaných předmětů se pohybuje od 200 000 Kč do 100 milionů korun.

Společnost za minulý rok uzavřela 543 nových smluv, což znamená meziroční růst  o 90 %,  a jejich celkový počet dosáhnul 1146.

V letošním roce hodlá pokračovat ve financování strojů, technologií, všech kategorií dopravní techniky a vybavení pro koncové podnikatelské subjekty. Postupně se chce propracovat mezi 15 nejvýznamnějších leasingových firem na trhu v ČR.

Společnost Bawag Leasing & Fleet, s.r.o. byla založena v roce 2001.  Je součástí Bawag P.S.K. Group, a to společně s jednou z  největších retailových rakouských bank a strukturou leasingových společností. Rakouský Bawag P.S.K. Leasing existuje od roku 1979.  Vlastní kapitál společnosti dosahuje témě 65 mil. eur.

Celkový počet smluv společnosti přesahuje 54 000 a počet klientů překračuje 32 000. Objem obchodu je vyšší než 1,7 miliardy eur (všechny údaje jsou včetně zahraničních leasingových společností). Kromě Rakouska a České republiky působí leasingové společnosti Bawag P.S.K. také na Slovensku, v Maďarsku a v Polsku.

 

Právě se děje

Další zprávy