Antimonopolní úřad v sídle firmy Seznam.cz prověřuje podezření na zneužití dominance

ČTK ČTK
před 2 hodinami
Antimonopolní úřad v sídle firmy Seznam.cz prověřuje podezření na zneužití dominance

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) od úterý zasahuje v sídle společnosti Seznam.cz na neohlášeném místním šetření. Prověřuje podezření, že firma zneužila své postavení na trhu. Na inspekci upozornil server Info.cz, informaci potvrdil mluvčí úřadu Martin Švanda i mluvčí společnosti Seznam.cz Aneta Kapuciánová.

"Úřad provádí neohlášenou inspekci u společnosti Seznam.cz, v jejímž rámci prověřuje důvodné podezření na možné protisoutěžní jednání, konkrétně zneužití dominantního postavení. Podrobnější informace nemůžeme vzhledem ke stadiu šetření sdělovat," uvedl Švanda.

Doplnil, že samotné místní šetření neznamená, že společnost zákon opravdu porušila. Neznamená ani to, že úřad se společností zahájí správní řízení.

"Mohu pouze potvrdit, že zástupci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v úterý dorazili do sídla společnosti Seznam.cz. Ačkoli nemáme informace o tom, že by s námi bylo zahájeno jakékoli oficiální řízení, s jeho zástupci samozřejmě spolupracujeme a jsme jim plně k dispozici," řekla Kapuciánová.

 

Právě se děje

Další zprávy