ODS nabírala pod záminkou brigády černé duše

ČTK ČTK
2. 2. 2013 7:55
Měla to být brigáda za tisícovku. Pak dívky zjistily, že se staly členkami ODS
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Jedna ze středočeských organizací ODS nabírala podle televize Nova do svých řad černé duše, jako členy zapsala do strany lidi, kterým náborčí řekla, že jsou najímáni na brigádu. Televize v pátek uvedla, že se vedení ODS snaží situaci prošetřit.

Náborčí strany podle Novy dvěma čerstvě plnoletým dívkám slíbila brigádu za tisíc korun, měly hlasovat na schůzi místního sdružení. Po několika dnech ale zjistily, že jsou z nich plnohodnotné členky ODS.

Jedna z nich se stala členkou ODS ve středočeských Černolicích, trvalé bydliště má přitom v Jílovém u Prahy. Nově řekla, že ví skoro o deseti podobných případech.

Vedení strany následně zrušilo místní sdružení v Černolicích. "Vedení ODS tu situaci monitoruje, ustavilo zvláštní tým, který se bude snažit situaci prošetřit," řekl Nově mluvčí ODS Tomáš Bartovský.

Podle serveru Českápozice.cz v minulých měsících zaznamenala raketový nárůst členské základny také další středočeská místní sdružení ODS, a to Zlatníky, Ohrobec, Čísovice a Průhonice.

Člen výkonné rady strany za Prahu-západ Zdeněk Pánek uplácení odmítl. "Velrybářské praktiky jsou dnes vážným nebezpečím pro každou politickou stranu. To ale opravdu není případ Prahy-západ," sdělil Nově. Lidé neoprávněně zapsaní mezi členy ODS podle televize zvažují, že se obrátí na policii.

 

Právě se děje

Další zprávy