Lídrem na hejtmana jižní Moravy je znovu Michal Hašek

Martina Machová Martina Machová
14. 1. 2012 13:49
Jihomoravskou ČSSD dál povee Václav Božek
1. místopředseda ČSSD Michal Hašek
1. místopředseda ČSSD Michal Hašek | Foto: Ondřej Besperát

Pustiměř, Praha - Jihomoravští sociální demokraté opět pošlou do souboje o hejtmanský post 1. místopředsedu ČSSD Michala Haška. Rozhodli o tom delegáti krajské konference, která se koná v Pustiměři na Vyškovsku.

Haška jako lídra podpořilo 114 z 140 volitelů, pro celou kandidátku pak hlasovalo 118 účastníků jednání..

Jihomoravská ČSSD rovněž volila své nové krajské vedení. Zde s velkou podporou obhájil místo předsedy Václav Božek, který patří mezi spojence Haškova vnitrostranického konkurenta Bohuslava Sobotky. Božek získal podporu 124 delegátů.

Volba lídra kandidátky na jižní Moravě  a předsedy krajské ČSSD je důležitá zpráva dovnitř sociální demokracie.

Po téměř roce od volby nového vedení po Jiřím Parubkovi je nejsilnější parlamentní strana rozdělena do dvou hlavních táborů - mezi příznivce předsedy Bohuslava Sobotky a právě místopředsedy strany Michala Haška. Oba lídři pocházejí z jižní Moravy, v jejíž organizaci je situace obdobná.

Výsledky sobotních voleb pak potvrzují, že oba tábory dokáží vyjednat kompromis. A to přesto, že Hašek v poslední době spíše ztrácel.  Jihomoravští socialisté pak tvrdí, že za masouvou podporou Božka i Haška je snaha ČSSD dále neštěpit a nevysilovat před letošními volbami.

 

Právě se děje

Další zprávy