Kuchtová radí kontroverznímu starostovi z ODS Jančíkovi

Kateřina Eliášová
29. 10. 2008 17:35
Neobávám se, že mě to poškodí, říká
"Martin Bursík dosáhl toho, že se zbavil svých nepříjemných protivníků v republikové radě, kteří jsou voleni sjezdem. Byl to nefér návrh," uvedla rozhořčeně Dana Kuchtová.
"Martin Bursík dosáhl toho, že se zbavil svých nepříjemných protivníků v republikové radě, kteří jsou voleni sjezdem. Byl to nefér návrh," uvedla rozhořčeně Dana Kuchtová. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Exministryně školství a bývalá 1. místopředsedkyně zelených Dana Kuchtová bude tři měsíce poradkyní kontroverzního smíchovského starosty z ODS Milana Jančíka.

Praha 5 o tom informovala na svých oficiálních stránkách, Aktuálně.cz to pak potvrdila i sama Kuchtová.

"Skřípe jim tam komunální politika, mají tam problémy v zastupitelstvu, i se zelenými. Měla bych teď pomoci s projekty v oblastech územní plán, sociální politika, školství nebo bezdomovectví," řekla Aktuáně.cz Kuchtová.

Uvedla, že nabídku dostala přímo od starosty Jančíka.

"Hlavní úlohu naší spolupráce vidím mezi projekty a granty, které lze realizovat v rámci ministerstev životního prostředí, školství a také v oblasti sociální. Jsem přesvědčen, že se paní Dana Kuchtová osvědčí jako velmi prospěšná poradkyně," uvedl na stránách radnice starosta Milan Jančík.

Kontroverzní starosta

Milana Jančíka sami členové ODS označují za kontroverzní osobu. Radnice, kterou vede, řešila problémy s neprůhlednými zakázkami na prodej bytů, policie tu vyšetřovala i podivný nákup pozemků Českých drah. Smíchovská ODS byla také v podezření, že kupovala tzv. černé duše.

Kuchtová uvedla, že se nebojí, že ji spojení s Jančíkem poškodí.

"Ve vládě jsem už seděla vedle ministra Římana. Měli jsme spoustu sporů v oblasti energetiky. Přesto mě ekologové nezavrhli. Neobávám se tedy ani toho, že mě poškodí spojení s Milanem Jančíkem," odůvodnila Kuchtová.

"Ostatně s ministrem Římanem jsem se například na eurofondech dohodla lépe než s naším předsedou," neodpustila si Kuchtová poznámku na Bursíka.

Kuchtová už neučí

Daně Kuchtové skončil úvazek na soukromé univerzitě, kde učila. Teď se živí právě poradenstvím a také tlumočením. Jančík ji jako poradkyni zaměstnal na tři měsíce.

"Vím, kdo je Jančík. Já se s ním nejdu shodnout na jeho politice. První, s kým budu komunikovat, budou naši zelení," uvedla Kuchtová.

 

Právě se děje

Další zprávy