Fotbalista Šmicer jde do voleb, chce být europoslancem

Domácí Domácí
Aktualizováno 3. 4. 2014 18:11
Sportovec kandiduje za stranu VIZE 2014, která vznikla z hnutí LIDEM.
Vladimír Šmicer
Vladimír Šmicer | Foto: Eduard Erben

Praha - O post europoslance se v květnových volbách utkají i bývalý fotbalista Vladimír Šmicer a herec Martin Zounar. Podle serveru Echo24 jsou oba na kandidátce strany VIZE 2014.

"Je nám ctí, že tito dva pánové, kteří jsou mediálně hodně známí, s námi budou spolupracovat. Jsou jim blízké naše cíle a myšlenky," řekla serveru první místopředsedkyně strany a bývalá poslankyně Dagmar Navrátilová.

Šmicer, který má mít na starosti sportovní témata, kandiduje z pátého místa. Zounar je čtyřkou kandidátky.

"Jde nám také o kvalitu potravin. A pan Zounar je kromě své herecké profese spojený s pořady o vaření,“ připojila exposlankyně.

Na známé tváře sází i Babák

Strana VIZE 2014 vznikla na začátku tohoto roku přejmenováním uskupení LIDEM. To založila někdejší vicepremiérka Karolína Peake po odchodu z Věcí veřejných, ve vedení VIZE ale nefiguruje.

Na zavedená jména sází i další strana založená bývalými členy Věcí veřejných - Republika. Bývalý místopředseda VV Michal Babák oznámil, že strana má na kandidátce dva senátory Miroslava Krejču a Pavla Lebedu.

Jde o nezávislé zákonodárce, kteří byli v roce 2008 zvoleni za ČSSD. "Slibujeme si od toho větší mediální zájem. Pro nově vzniklou stranu je to víc než nutné,“ přiznal serveru Babák.

 

Právě se děje

Další zprávy