ČSSD zahájila zápas proti modrým. Nasadila i Šlégra

Kateřina Eliášová
31. 5. 2008 11:00
Pardubice: Strana debatuje o programu a budoucnosti
Jiří Paroubek má grafy velmi rád. Obzvlášť, když zaznamenávají proměny veřejného mínění směrem k ČSSD.
Jiří Paroubek má grafy velmi rád. Obzvlášť, když zaznamenávají proměny veřejného mínění směrem k ČSSD. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - V Pardubicích se koná programová konference sociální demokracie. Oranžoví ji uspořádali v hokejové aréně. Delegáti mají schválit nový program strany pojmenovaný Naděje.

Tribuny lemují hesla "stáří s jistotou", "zajištěná rodina", "šance dětem" a "stát na straně lidí". Že jsou delegáti v Pradubicích a v hokejové hale, je poznat i na stolech. Každý dostal puk a perníkové srdce.

ČSSD chce představit svoji novou tvář; přívětivou jak pro mladé a staré, tak pro chudé i bohaté. Zároveň tím startuje další část kampaně.

Ceny rostou a může za to ODS. Bufet se však otevírá až odpoledne.
Ceny rostou a může za to ODS. Bufet se však otevírá až odpoledne. | Foto: Ondřej Besperát
Přečtete si, s čím chce ČSSD zvítězit nad ODS

Hned v úvodu představili jednu z jejich nových tváří. "Podařilo se nám ulovit velkou rybu," pochlubil se delegátům šéf poslaneckého klubu Michal Hašek.

Jirka dává gól

Poté se na plátně objevilo video: v brance muž zobrazující premiéra Mirka Topolánka, který nechytl puk. "Jirka Šlégr dává gól!"

"Jako sportovec vím, že není jednoduché vítězit a porazit soupeře. Společně se nám to podaří, vrátíte se tam, kam patříte, do čela tohoto státu," pak řekl bývalý hokejista a nová tvář kampaně ČSSD Jiří Šlégr.

ČSSD ostatně pojala celou konferenci jako hokejový zápas. "Na jedné straně stojí náš tým, na druhé tým modrých," řekl Hašek. V aréně je také inscenovaná hokejová plocha. Na ní umělohmotní hokejisté v barvách ČSSD, na trestné lavici pak panáci s obličeji kandidátů ODS na hejtmany.

23:15 - v nedaleké restauraci, ve Vodičkově ulici, sedí prezidentský kandidát Jan Švejnar. Skromně se tu "loučí" s týmem lidí, se kterým strávil v posledních týdnech aktivně mnoho společného času. Pochutnal si prý na dobré večeři a výborném pivu.
23:15 - v nedaleké restauraci, ve Vodičkově ulici, sedí prezidentský kandidát Jan Švejnar. Skromně se tu "loučí" s týmem lidí, se kterým strávil v posledních týdnech aktivně mnoho společného času. Pochutnal si prý na dobré večeři a výborném pivu. | Foto: Tomáš Adamec
Švejnar jede na sněm socialistů. Ne kvůli přímé volbě

ODS utrhuje lidem od úst

Podle očekávání se projevy vedení sociálních demokratů věnují Topolánkově vládě a její kritice.

"Naše strana neslibuje ráj na zemi, neobelhává lidi nereálnými programovými cíly, jako to udělala před volbami ODS," hřímal v projevu sám předseda ČSSD Jiří Paroubek. "Kde je možné lidem odtrhnout od úst, tam to ODS spolu s lidovci a zelenými bezostyšně dělají." 

Paroubek rovněž řekl, že podzimní volby do Senátu a krajských zastupitelstev budou referendem o nedůvěře Topolánkově vládě.

Delegáty na víkendovém sjezdu čeká schválení nového stranického programu. Pokud ho schválí, nasadí ho především v parlamentních volbách 2010.

Jeho části však využijí už v podzimních krajských volbách. Podzimní kampaň chtějí zaměřit proti Topolánkově vládě pod hesly typu "Každý získaný hlas ukončí nesmyslné zdražování".

Čtěte také: ČSSD zahájila volební kampaň. ODStřeluje ODS

 

Právě se děje

Další zprávy