ČSSD vydá na kampaň sto milionů korun

sim, ČTK
26. 11. 2005 14:49
Praha - Předsednictvo ČSSD dnes rozhodlo, že na kampaň před červnovými volbami do Poslanecké sněmovny vydá strana zhruba sto milionů korun.
Foto: Aktuálně.cz

Hlavními tématy kampaně mají být sociální jistoty, rozvoj sociálního státu, hospodářská prosperita a nová pracovní místa.

"To jsou nepochybně jedna z klíčových témat, která sociální demokracie bude ve své volební kampani akcentovat," uvedl po zasedání předsednictva úřadující šéf strany Bohuslav Sobotka.

Pokud ČSSD vydá skutečně ze stranické kasy sto milionů korun, mohlo by to být výrazně více, než kolik se chystají utratit ostatní parlamentní strany. Občanští demokraté zatím předpokládají, že je volební náklady přijdou na 60 až 70 milionů korun. Volební rozpočet KDU-ČSL se má vejít do 40 milionů. Komunisté vynaloží na volební reklamu 22 milionů korun.

Předsednictvo socialistů dnes oproti plánům nevybralo manažera pro nadcházející parlamentní volby. Sobotka uvedl, že jednání o tom vedení ČSSD nedokončilo, protože jeho členové šli na manifestaci odborářů za schválení návrhu zákoníku práce. "Tuto záležitost vyřešíme příště," přislíbil statutární předseda.

Vážným kandidátem na tento post je předseda místní organizace ČSSD v Novém Strašecí na Rakovnicku Jan Korf.

Vedení sociální demokracie dále pověřilo politické grémium strany, aby sestavilo pro kandidáty do sněmovny a Senátu čestné
prohlášení. Podpis tohoto dokumentu a také etického kodexu by měl být podmínkou pro zařazení lidí na kandidátky.#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy