Angry Birds budou účinkovat v animovaném seriálu

Adam Fiala
6. 4. 2012 2:15
Společnost Rovio chystá rozšířit svět Angry Birds do seriálu a filmu
Foto: Aktuálně.cz, Rovio.cz

Angry Birds již dlouho nebudou jenom zábavnou hrou na ukrácení dlouhé chvíle. Společnost Rovio, která stojí za vývojem této populární hry, oznámila během konference MIP TV v Cannes, že je v plánu jak animovaný seriál, tak filmové zpracování. Přestože se zpráva rozšířila prvního dubna, nejedná se o apríl. I když na film si počkáme ještě pár let.

Angry Birds už jsou všude, i na Facebooku

Není tak neobvyklé, že se počítačové hry dočkávají adaptací, dokonce i klasická stolní hra lodě jde v dubnu do kina pod názvem Bitevní loď.  Jinou věcí je, když se chystá adaptace původně mobilní aplikace, v níž s pomocí praku vystřeluje uživatel různé druhy ptáků na pevnosti prasat, která ukradla vajíčka. Hra se rozšířila ze smartphonů na počítače a u příležitosti Valentýna se Angry Birds objevili i na sociální síti Facebook.

Nejprve seriál, posléze celovečerní snímek

Koncem března pak společnost Rovio vypustila novou verzi Angry Birds Space. Ve spolupráci s NASA tak vesmírní Angry Birds reagují i na jinou gravitaci a přidali novou postavičku. Koncem roku bychom se měli dočkat seriálové podoby, jejíž jednotlivé díly budou vycházet s týdenní periodicitou.

V plánu je padesát dva epizod, každá o délce kolem tří minut. Důležité je, že obsah by neměl být primárně určen jen pro televize, ale že by měli naštvaní ptáci zůstat věrni svým kořenům a objevit se na různých platformách. Ve vývoji je i plán na film, dřív jak v roce 2015 ale nebude. Kdo ví, jestli by se rozhodli pro digitální 3D animaci nebo klasickou dvourozměrnou.

 

Právě se děje

Další zprávy