NASA to zkouší se znalostní hrou na Facebooku

Adam Fiala
1. 2. 2012 4:29
Hry na Facebooku nabízejí vedle relaxace i možnost učit se a přemýšlet
Kennedyho vesmírné středisko na Floridě.
Kennedyho vesmírné středisko na Floridě. | Foto: Josef Tuček

Nejznámějším dodavatelem herní zábavy na sociální síť Facebook bývá společnost Zynga. Zábavné a jednoduché hry nabízejí rozmanité prostředí - od CityVille přes FarmVille až po nedávný CastleVille. Ten se inspiruje i ve fantaskním středověkém prostředí. Alternativní konkurencí se může snadno stát NASA, která na sociální síti spustila svou vlastní hru.

Kdo přistál na Měsíci?

NASA je známá hlavně díky kosmickému programu, astronautům, vesmírným raketám či družicím. V případě svého herního pokusu nazvaného Space Race Blast Off se pouští do jiného teritoria. Není ale tak vzdálené vzdělávací stránce své činnosti. V této hře jsou zapotřebí znalosti právě z oblasti vesmíru. Koncept hry totiž spočívá na otázkách a odpovědích a vzájemném soupeření mezi uživateli Facebooku, které může přinést odznaky.

Hra nabízí poučení

Netypická zábava na Facebook, zvlášť když je úroveň online hry považována za náročnou. Kdo se tedy neorientuje v názvech vesmírných korábů nebo jménech astronautů, hra ho nejspíš nezaujme. Kdo dával ve škole při chemii pozor, znalost periodické tabulky se údajně také hodí. Nejnovější poznatky i stručná historie se interaktivní formou otevírá generaci odrostlé na sociálních sítích.

 

Právě se děje

Další zprávy