Hra Angry Birds se uhnízdila na Facebooku

Adam Fiala
16. 2. 2012 8:01
Facebook se stal novým domovem oblíbené mobilní hry Angry Birds.
Foto: Aktuálně.cz, Rovio.cz

Hra Angry Birds aneb v češtině „naštvaní ptáci" dobývá jednu platformu za druhou. Její tažení započalo na chytrých telefonech od Applu, pak svedla boj o uživatele Androidů. I když se dají Angry Birds sehnat i v počítačové verzi, jejich hlavní útok na majitele osobních počítačů začal nyní. Jejich komplicem se stala sociální sít Facebook.

Šest set milionů stažení

Původně měla na Facebook doletět hra Angry Birds až na Valentýna, nakonec se zpřístupnila už o den dřív. Slavnostní spuštění představitelem společnosti Rovio proběhlo v Jakartě v Indonésii. V tomto městě je na sedmnáct milionů lidí s účtem na Facebook, a tak se řadí ke špičce. Vedení doufá, že si hra získá na nové platformě aspoň takových osm set milionů hráčů. Podle statistik uváděných na AsiaOne si hru v některé ze tří verzí (základní, sezónní, Rio) stáhlo na mobily okolo šesti set milionů lidí.

Změny a doplňky

Firmy na celém světě aby se začaly bát, že se opět sníží produktivita práce. Angry Birds jsou hrou jednoduchou, zábavnou i návykovou. Dost možná ale zaměstnanci jenom přesunou čas, který tráví na Twitteru nebo Pinterestu. Počítačová hra také funguje na jiném způsobu ovládání.

Na smartphonech se ptáci spoléhali na intuitivní dotykové ovládání, na Facebooku se neobejdete bez myši. Změnou jsou také power-ups, kterými uživatel vylepšuje svou hru a které je možné posílat mezi přáteli. Získává je za odměnu nebo koupí.  Sociální kontakty hra využívá také v nabídce přátelských utkání a poměřování dovedností.

 

Právě se děje

Další zprávy