Vesmírní Angry Birds míří i na Windows Phone

Adam Fiala
30. 3. 2012 7:07
Majitelé operačního systému od Microsoftu Windows Phone se oprávněně ptají, kde se ztratili naštvaní ptáci pro ně
Čtvrtá hra pro přenosné přístroje ze světa Angry Birds se odehrává ve vesmíru.
Čtvrtá hra pro přenosné přístroje ze světa Angry Birds se odehrává ve vesmíru. | Foto: Aktuálně.cz

Nakonec možná budou mít majitelé operačního systému Windows Phone štěstí, ale první informace tomu nenasvědčovaly. Původně totiž vývojářská společnost Rovio oznámila, že se nynější uvedení hry Angry Birds úplně vyhne systému od Microsoftu. Nyní obrátili a přislíbili, že mobilní aplikace s rozzuřenými ptáky se přizpůsobí i platformě Windows Phone.

Angry Birds útočí ve vesmíru

Angry Birds Space jsou ke stažení od 22. března. Pořídit si je mohou majitelé přístrojů Apple s operačním systémem iOS, i ti, kteří vlastní Android, a to včetně nejnovější verze Ice Cream Sandwich, jejíž aktualizace se objevuje i na starších typech smartphonů. Pro nový díl Angry Birds změnila společnost některé herní mechanismy. Zásadní je samozřejmě zakomponování odlišné gravitace, která ovlivňuje průběh hry. Hráč se také seznámí s novými podobami oblíbených opeřenců i zcela novou postavičkou Ice Birda.

Má Windows Phone stát stranou?

Neuvedení nových Angry Birds na WP mohlo ohrozit nejvýraznějšího mobilního producenta přístrojů s tímto systémem. Když totiž nejsou aplikace, ztrácí systém na chytrém telefonu atraktivitu. Nokia proto vyjádřila znepokojení z rozhodnutí společnosti Rovio. Aktuální Windows Phone 7 sice čeká nahrazení blížícími se Windows 8, dřív jak v říjnu se ale neobjeví tablet a počítač s novým systémem Microsoftu a na mobilech by mohl být ještě později.

Rovio začalo pracovat na verzi pro další systém, neupřesnilo, kdy se však majitelé telefonů dočkají. Není se pak čemu divit, že Microsoft s Nokií financují školu programátorů aplikací.

 

Právě se děje

Další zprávy