Volvo při faceliftu udělilo modelu V40 další schopnosti. Některé však v Česku zatím nevyužijete

Radek Pecák Radek Pecák
23. 8. 2016 13:51
Švédsko-čínská automobilka již nabízí modernizované provedení modelu V40, který je jejím nejprodávanějším na evropském kontinentu. Vzhled karosérie se změnil jen mírně, prostředí v interiéru ale dost zásadně.
V40 zůstává stále elegantním malým vozem.
V40 zůstává stále elegantním malým vozem. | Foto: Volvo

Volvo sice ponechalo svému nejmenšímu modelu poněkud matoucí označení s písmenem V, které obvykle patří kombíkům, přičemž V40 je hatchback, ovšem jinak dává zákazníkům najevo, že jde s dobou.

A tak vůz může za příplatek dostat hlavní světlomety složené z LED diod, přičemž jejich část určená pro denní svícení ukazuje světu obdivovaný motiv Thorova kladiva.

Interiér v dvoubarevné kombinaci vypadá velmi dobře.
Interiér v dvoubarevné kombinaci vypadá velmi dobře. | Foto: Volvo

Poněkud se také proměnila maska. Logo v jejím středu je modernější, orientace lamel se změnila z horizontálních na vertikální.

Nová je nabídka barev i dekorů v interiéru. Například dvoubarevné provedení s černo-béžovým věncem volantu působí bezesporu úchvatně.

Alergiky a vůbec lidi pohybující se ve znečištěném prostředí ovšem ještě více potěší nový typ klimatizace, který se do V40 montuje. Označení je Cleanzone a systém umí efektivně filtrovat škodlivé látky a alergeny z venkovního vzduchu. Současně zvládá odfiltrovávat pachy, které se uvolňují z vybavení interiéru.

Klimatizace si dokáže poradit se znečištěným vzduchem.
Klimatizace si dokáže poradit se znečištěným vzduchem. | Foto: Volvo

Technici značky rovněž zapracovali na konektivitě a připravili pro vůz vylepšený systém Volvo On Call. V Česku zatím tato služba k dispozici není, ale pokud by byla, tak by si majitelé chytrých telefonů, hodinek nebo náramků mohli stáhnout aplikaci umožňující dálkový přístup k vozu. Nyní je také možno propojit osobní kalendář s mobilní aplikací. Lze tak poslat informace o místě budoucí schůzky přímo do navigačního systému auta.

Systém Volvo On Call dále rozšiřuje pole své působnosti a bude schopen nabídnout podporu až pro deset vozů Volvo, což znamená, že majitel aplikace získá přístup k obvyklým funkcím různých automobilů třeba z firemní flotily. Navíc je teď Volvo On Call kompatibilní s chytrým tlačítkem Flic. To lze naprogramovat hned pro několik úkolů. Například na zamknutí vozu, zapnutí nezávislého palivového topení, nebo jej lze použít jako klávesovou zkratku pro služby Volvo On Call.

Změna nastala rovněž v motorovém prostoru. Z hlediska produkcí emisí CO2 je nejdůležitější modernizace dieselového čtyřválce ve verzi D2. Ve spojení s manuální převodovkou jsou jeho emise CO2 pouze 89 gramů na ujetý kilometr.

Další podrobné informace o voze, včetně cen a technických údajů, naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy