Takhle se bude bojovat proti Tesle: podrobný přehled elektrických plánů automobilek

Martin Přibyl Martin Přibyl
30. 11. 2018 6:03
Americká Tesla má příští rok přivézt do Evropy svůj "levný" Model 3, narazí ale na tvrdou opozici. Ani podle konkurenčních automobilek totiž elektromobily nemají být již jen okrajovou záležitostí pro nadšence. V nejbližší době se z nich má stát plnohodnotná alternativa k autům s dieselovým nebo benzinovým motorem. Volkswagen by se u svých elektroaut chtěl dokonce nafťákům dorovnat cenou. Podívejte se na přehled plánů jednotlivých výrobců.
Foto: BMW

BMW

Do roku 2025: 12 čistých elektromobilů, 13 plug-in hybridů. V roce 2019 chce oslavit půl milionu prodaných elektromobilů.

BMW je jednou z prvních automobilek, které to začaly s elektromobilitou myslet vážně. Karbonový městský elektromobil i3 (test) prodává od roku 2013. Od té doby ale žádný další čistě elektrické sériový model nepřibyl, pytel se s nimi má roztrhnout až příští rok. Počítá se s příchodem čistě elektrického Mini, o rok později dorazí elektrické verze SUV X3 označená iX3 (designová studie na obrázku) a v roce 2021 se dočkáme elegantního čtyřdveřového kupé i4 a také sériové verze konceptu iNext, jenž automobilka představila v polovině září.

 

Právě se děje

Další zprávy